Parcul Natural Lunca Mureșului

Parcul Natural Lunca Mureșului este un spațiu împânzit cu lucruri de vizitat, de văzut și de aflat. Marele avantaj este că există trasee organizate de mers pe jos sau cu bicicleta care te îndrumă către totala lume fascinantă a acestei oaze naturale.

Este o arie protejată constituită în România, în aval de municipiul Arad, până la granița cu Ungaria, de-a lungul râului Mureș, clasificată ca parc natural la nivel național și ca peisaj terestru protejat în taxonomia internațională a IUCN.

 

Foto preluate de pe RomaniaRoute.ro 

 

Mănăstirea Hodoș-Bodrog

Manastirea Hodos-Bodrog este una din cele mai vechi asezaminte monahale din tara noastra, cu viață monahala neîntreruptă.

Se afla la 15 km distanta de orasul Arad, pe cursul inferior al Muresului.

Dupa o veche traditie locala, se spune ca manastirea ar fi o ctitorie a credinciosilor din imprejurimi. Traditia marturiseste ca un taur din turma unui pastor a scos la iveala dintr-o movila de pamint Icoana Facatoare de Minuni a Maicii Domnului cu Pruncul Iisus, iar pe locul unde s-a descoperit icoana a luat fiinta Manastirea.

Pentru a confirma datele traditiei, se mai pastreaza si astazi, in biserica manastirii, capul taurului care a descoperit icoana, precum si Icoana Facatoare de Minuni a Maicii Domnului.

 

Text preluat de pe site http://manastireabodrog.ro/site/ 

 

Mănăstirea Bezdin

Manastirea Bezdin, cufărul vechi cu comori de pe Lunca Mureșului, una dintre putinele manastiri ortodoxe sarbe din Romania ce se mai pastreaza inca, este situata la 36 de kilometri distanta vest de Arad. Manastirea este infiintata in anul 1539, si poarta hramul Adormirea Maicii Domnului, praznuit la data de 28 august - stil nou.

 

Text preluat de pe site: https://www.crestinortodox.ro/biserici-manastiri/manastirea-bezdin-67845.html